Tuomarikoulutus

Tuomarikoulutus (2-taso)

Yleisurheilun 2-tason tuomarikoulutuksia järjestetään seuraavasti

10.4.  Janakkalan Janan toimisto, Kuumola, Turenki,  klo 17.30
11.4.  Riihimäen Kisko Tapiolan maja, Hiihtomajantie 105, Riihimäki klo 17.30

Tällä ns. kakkostason kurssilla käydään läpi kaikkien lajien tärkeimmät sääntöasiat, eikä osallistujilta edellytetä mitään aiempaa koulutusta.

Osallistujien tulee ilmoittautua 4.4. mennessä (mielellään seuroittain) osoitteella arto.miikkulainen(at)gmail.com, jotta heille voidaan lähettää ohjeet etukäteisopiskelua varten. Tätä varten tarvitaan osallistujien sähköpostiosoitteet. 

Osallistujat saavat tuomarikortin ja materiaalina verkossa olevan opiskeluaineiston. Koulutuksen hinta on 20 euroa ja se laskutetaan seuroilta jälkikäteen. 

Lajinjohtajakoulutus

Lajinjohtajakortin saamiseksi tarvittava koulutus järjestetään Järvenpäässä KYU:n toimistolla 21.3. klo 17.30.

Ennakkoilmoittautumiset tälle ns. kolmostason kurssille viimeistään 7.3. Arto Miikkulaiselle osoitteella arto.miikkulainen(at)gmail.  Nimen lisäksi tarvitaan kunkin osallistujan sähköpostiosoite.

Tämän ns. kolmostason kurssille voi hakeutua, kun yleisurheilutuomarikortin (ns. kakkostaso) saavuttamisesta on kulunut vähintään kaksi vuotta.

Ennakkoilmoittautuminen tarvitaan, jotta osallistujat voivat tutustua opiskelumateriaaliin ennen Järvenpäässä tapahtuvaa lähiopetusta. Koulutustilaisuuden jälkeen kunkin osallistujan tulee suorittaa koe verkkoyhteyttä käyttäen. Kortin saa, kun koe on onnistuneesti suoritettu.

Verkossa olevan materiaalin lisäksi opiskelijat saavat IAAF:n sääntökirjan ja mestaruuskilpailusäännöt. Kurssin hinta on 30 e / osallistuja ja se laskutetaan jälkikäteen seuroittain.

Lisätietoja voi kysyä Arto Miikkulaiselta puh. 0400 970 766.

Lähettäjäkoulutus

Lähettäjien koulutuksesta Uudyn alueella vastaa piirin lähettäjäkouluttaja. Koulutus koostuu yhden illan teoriaopinnoista. Sen jatkoksi pyritään järjestämään lähettäjätehtäviä kokeneen lähettäjän opastuksella.

Kurssin käyneet saavat 2 lk lähettäjän kortin, jonka piirin lähettäjäkouluttaja voi kokemuksen kartuttua korottaa 1 lk lähettäjän kortiksi. Vaativissa lähettäjätehtävissä toimineelle lähettäjälle voi SUL myöntää kansainvälisen lähettäjän kortin.

Lähettäjäkoulutuksia järjestetään tarpeen mukaan vähintään kerran vuodessa. Kurssin hinta on 18 e/hlö.

Kuuluttajakoulutus

Kuuluttajien koulutuksen Uudyn alueella hoitaa piirin kuuluttajakouluttaja. Kurssi on yhden illan mittainen.

Kurssin käyneet saavat 2 lk kuuluttajan kortin, jonka piirin kuuluttajakouluttaja voi korottaa 1 lk kuuluttajan kortiksi. SUL voi myöntää kokeneelle kuuluttajalle kansainvälisen kuuluttajan kortin.

Kuuluttajakoulutuksia järjestetään tarpeen mukaan vähintään. Kurssin hinta on 18 e/osallistuja.

Kävelytuomarikoulutus

Kävelytuomarien koulutuksesta Uudyn alueella vastaa piirin kävelytuomarikouluttaja. Koulutuksessa käydään läpi kävelyn perusasiat ja se kestää yhden illan.

Kurssin käyneet saavat kävelyn piirituomarin kortin, joka kokemuksen myötä voidaan korottaa liittotuomarikortiksi. Liittotuomarit voivat toimia ylituomarin tehtävissä esim. piirinmestaruuskilpailuissa.

Vaativissa tehtävissä toimineelle kävelytuomarille SUL voi myöntää kansainvälisen kävelytuomarin kortin.

Kävelytuomarikoulutuksia järjestetään tarpeen mukaan vähintään kerran vuodessa. Kurssin hinta on 18 e /osanottaja.

Tiedustelut kävelytuomarikouluttaja Martti Kempas, Lukkarintie 4 L, 04310 Tuusula,
pk. (09) 275 7852, 050 337 5942, pt. (09)770 6307, fax (09) 770 6234, martti.kempas@tul.fi


©2019 Uudenmaan Yleisurheilu ry