Kunniakierros starttaa

Kunniakierros on jo 34 vuoden aikana auttanut suomalaista yleisurheilua reilusti yli 30 miljoonalla eurolla! Yhä edelleen se tarjoaa suuren mahdollisuuden seuroille, piireille ja liitollekin saada taloudellista apua toimintaansa.

Viime vuonna Uudenmaan Yleisurheilussa kunniakierros onnistui hyvin, sillä piirin tulos oli yli 70 000 euroa. Siitä iso kiitos aktiivisille seuroille ja kerääjille. Suurimmat potit keräsivät jälleen Raimo Stenvall ja Paavo Teräväinen, jotka yhteensä keräsivät lähes 30 000 euroa.

Vaikka piriin tulos oli hyvä, niin kerääjä ja seuramäärää on edelleen mahdollisuus kasvattaa. Piirin tasolla tavoitteena olisi saada 80 000 euroa kasaan.

Vuosi 2016  tuo mukanaan taas mukavia uudistuksia ja toivottavasti jokainen seura ottaa niistä kaiken irti. Viime vuonna uudistettujen bonusrajojen myötä seurat saivat entistä tuntuvammat siivut keräystuloksesta. Kokonaispotissa seurojen osuus kasvoi 64% -> 68% ja puhtaasta tuotosta puhuttaessa seurojen osuus on jo raju 82%. 

Alla tärkeimmät (uudet) asiat, joita kunniakierroksessa kannattaa huomioida: 

1.       Esitäytetyt keräyslistat

- SUL on toimittanut piiripäällikölle (Lauri Laineelle) esitäytetyt keräyslistat. Listoissa olevat tiedot ovat vuoden 2015 kerääjä/tukijatietoja. Nämä tiedot löytyvät jo tällä hetkellä tallennusohjelmasta kohdasta raportit/esitäyttö. Virheellisten tallennuksien välttämiseksi on tärkeää, että jokainen tukija varmistetaan ja viivataan selkeästi yli, jos ei ole mukana tänä vuonna.

2.       Materiaalit

- Vuosi 2016 mennään samoilla materiaaleilla kuin viime vuosi eli esitteiden ja julisteiden ilme on sama ja viime vuotiset keräyslistat toimivat tänäkin vuonna. Materiaali täydennyksiä voitte tiedustella Laurilta. Viime vuoden listoja voi siis käyttää, jos niitä on varastossa.

3.       Älypuhelin applikaatio tulossa maalis-huhtikuun vaihteessa

- Keräyksen sujuvuutta pyritään viemään iso askel eteenpäin, kun SUL ja palveluntarjoaja YAP pilotoivat kuluvan vuoden aikana älypuhelin applikaation keräyksen tueksi. Jatkossa tukijatiedot ja summat voi vastaanottaa älypuhelimella, josta kerääjä voi lähettää ne suoraan tallennusohjelmaan. Seuran tallentajan tehtäväksi jää hyväksyä lähetetyt tiedot ja korjata mahdolliset epäilyttävät kohdat ennen tietojen tallentamista laskutusta varten. Huom. Uusi applikaatio ei syrjäytä perinteistä listakeräystä. Kun kyse on uudesta ominaisuudesta, niin varautukaan siihen, että IT-toimituksen aikataulu ei välttämättä pidä. eli Perinteinen keräys on siis syytä aloittaa tämäkin vuosi ja jatkossa tästä uudesta keräystavasta saataneen isompi apu keräykseen.

 4.       Ilmoittautuminen

- Ilmoittautua voi jo nyt. Asian voi hoitaa verkossa: http://www.yleisurheilu.fi/kunniakierros/kunniakierros-2016

 5.       Seurainfot/ seurakäynnit

- Pyytäkää Lauri seurakäynnille, mikäli haluatte sparrausta keräykseen. Tulen mielelläni paikalle ja sovitaan jokaisen seuran kohdalla sopiva ajankohta. Voidaan myös pitää useamman seuran kesken yhteinen tilaisuus, mikäli koettte siitä apua olevan.

Ohessa vielä päivitetyt keräyssäännöt 2016, info-paketti 2016.

Lauri Laine / Uudyn kunniakierrospäällikkö
lauri.laine74(at)gmail.com
puh. 050 386 2217
www.kunniakierros.fi
facebook.com/kunniakierros

Esitäyttö, ohjeistus

Säännöt ja ohjeet 2016